[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Sköt om dina linneprodukter” font_container=”tag:h2|font_size:30|text_align:center” google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1613560337828{padding-right: 10% !important;padding-left: 10% !important;}”][vc_column_text]

Linne är ett material som är tåligt och håller länge. Med dessa tips och enkla åtgärder kan dock dina produkter hålla ännu längre och behålla sin mjuka känsla tvätt, efter tvätt, efter tvätt…

Tvätt

Nytt linne bör tvättas i kallare temperatur de första tvättarna för att fullända merceriseringsprocessen. Detta är en behandlingsprocess som stärker fibrerna i tyget och ger extra lyster och hållbarhet. Allra första tvätten hemma bör också ske separat.

Linne absorberar mycket vatten under tvätt och hållbarheten kan påverkas negativt vid överfyllda maskiner eller om det tvättas med tunga plagg samt plagg med dragkedjor eller andra attiraljer som kan slita på tyget. Har man en normalstor tvättmaskin kan det vara en god idé att tvätta sängkläderna för sig så att maskinen inte blir för full eller vattennivån för låg.

Allt linne tvättas normalt i 40°C men vid envisa fläckar kan temperaturen höjas till 60°C. Vid denna höga temperatur släpper de smidiga linne-fibrerna ifrån sig all missfärgning.

Glöm inte att linne är naturligt smutsavvisande så vid uppfräschning behövs produkterna oftast bara hängas upp och luftas. Det finns även linnevatten man kan spraya med som slätar ut vid upphängning och doftar gott.

Tvättmedel

Använd ettmiljövänligt neutralt eller milt tvättmedel som inte innehåller blekmedel. Blanda gärna ut tvättmedel med vatten om du doserar med en kopp i maskinen. Sköljmedel ska undvikas, spraya med linnevatten om du vill åt enfräsch doft.

Använd endast blekmedel eller tvättmedel med blekmedel om du tvättar vita linnelakan.

Torkning

Släta ut dina linneprodukter efter tvätt genom att skaka och dra lite grann i hörnen. Därefter är egentligen det enda rätta att lufttorka. Det kan dock vara opraktiskt med stora lakan om man har begränsat med utrymme så att torka i tumlare på låg värme är självklart möjligt men det för med sig en del konsekvenser. Torktumling krymper, torkar ut och förstör på sikt fibrerna i tyget, tyget blir skrynkligare och den släta känslan kan vara svår att återställa. Vill man åt den där mjuka känslan torktumlaren kan ge lakan så rekommenderas det att lufttorka lakanen för att sedan torktumla en kort stund innan bäddning.

Krympning

Alla Linen Tales produkter är redan tvättade och för-krympta. Detta innebär att de kommer att krympa ytterligare max 3%  så länge de inte torktumlas eller tvättas på hög värme. Linne produkter som inte är för-krympta kan bli betydligt mindre och/eller ändra form efter första tvätt vilket är något att tänka på vid inköp.

Grattis till dina fina linneprodukter och den investering för livet du gjort när du köper Linen Tales sängkläder.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][vc_custom_heading text=”TILL LINEN TALES PRODUKTER” font_container=”tag:h2|font_size:15|text_align:center” google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” link=”url:https%3A%2F%2Fslowlivinghome.se%2Fbrand%2Flinen-tales%2F”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row]

X