Sök

Att inreda hållbart - 6 tips till ett medvetet hem

Hållbar inredning är tänkt att vara just hållbar och inte trendig men som allt annat hållbart så är det hetare än någonsin. Hur gör man då för att inreda hållbart?

  1.   Återanvänd, återvinn & återbruka! Möblera om, måla sådant du redan har eller finkamma andrahandsmarknaden.
inreda hållbart

2.  Kvalitét före kvantitet. Ni har hört det förr men det är värt att upprepas. Satsa på sådant som håller, det lönar sig i längden både för miljön och plånkan!

inreda hållbart

3.  Leta efter sådant som producerats hållbart. Bra arbetsmiljö, schyssta löner, låga utsläpp, miljövänliga förpackningar och allt det där som faktiskt är superviktigt men ofta glöms bort.

4.  Gör slut med engångsprodukter! Eller trappa åtminstone ner. Idag finns massor med hållbara alternativ till engångsgrejer vi använder dagligen.

inreda hållbart

5.  Snittblommor kan vara en riktig miljöbov! Köp närodlat efter säsong och haka på trenden med torkade blommor som håller.

6. Välj hållbara material. Finns mycket att fördjupa sig i om detta men lite kort:

Säg nej till sånt som regnskogsträ och syntetmaterial. Säg istället ja till återvunnet material, snabbväxande och förnybart (t.ex bambu och rotting) och nordiskt trä. Kör en snabb googling innan du köper något du är osäker på.

Hållbara favoriter

Back to Top
Varan har lagts i varukorgen