Att inreda hållbart - 6 tips till ett medvetet hem

Att inreda hållbart är en starkt växande trend som inte alls är tänkt att vara trendig utan just hållbar över tid. Smart, snyggt och bra för miljön! Hur gör man då för att inreda hållbart och medvetet?

  Återanvänd, återvinn & återbruka! Möblera om, måla sådant du redan har eller finkamma andrahandsmarknaden. Att det inte matchar eller är perfekt är det som är charmen och kommer göra hemmet mysigare och mer inbjudande!

inreda hållbart

Kvalitét före kvantitet. Ni har hört det förr men det tål att upprepas. Satsa på hantverk och material av hög kvalitét, det lönar sig i längden både för miljön och plånboken.

inreda hållbart

Leta efter sådant som producerats hållbart. Bra arbetsmiljö, schyssta löner, liten miljöpåverkan, klimatsmarta förpackningar och allt det där som faktiskt är superviktigt.

inreda hållbart

Gör slut med engångsprodukter! Eller trappa åtminstone ner. Idag finns massor med hållbara alternativ till engångsgrejer vi använder dagligen t.ex. flergångskaffefilter i tyg.

inreda hållbart

Snittblommor kan vara en riktig miljöbov då de ofta importerats med flyg från andra sidan klotet. Köp istället närodlade blommor efter säsong och haka på trenden med torkade blommor som håller året runt.

inreda hållbart

Välj hållbara material såsom snabbväxande och förnybar bambu och rotting, nordiskt trä och allt återvunnet. Säg nej till regnskogsträ, syntetmaterial och ej certifierad bomull.

inreda hållbart

Hos Slow Living home hittar du enbart hållbar, miljövänlig eller etiskt tillverkad inredning både i butik och på nätet. Varje produkt bär på en historia som vill berättas och som kan inspirera till ett nytt sätt att tänka.

Hållbara favoriter