[vc_row css=”.vc_custom_1645956170575{margin-right: 20px !important;margin-left: 20px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Hållbarhet ligger oss väldigt varmt om hjärtat men inte bara det, hållbarhet är en av Slow Living home’s grundpelare om inte den största. Vi ställer krav på leverantörer och handplockar produkter och tillverkare. En del varor tillverkas i Sverige av hållbara och närodlade material, andra tillverkas för hand i andra delar världen under rättvisa villkor. Vi vill att hållbart ska vara tillgängligt för alla och därför säljer vi produkter i många prisklasser och från varumärken som ligger på olika nivåer i sitt hållbarhetsarbete. Det gemensamma är att alla varumärken driver någon form av hållbarhetsarbete. Läs gärna mer under respektive produkt eller varumärke.

 

Klimatpositivitet!

För att själva bidra så klimatkompenserar vi för hela vår verksamhet samt de anställdas arbetsliv och privatliv. Vi investerar så pass mycket i klimatprojekt att vi är klimatpositiva vilket även detta gäller våra anställdas arbetsliv såväl som privatliv. De projekt vi investerar i tillhandahålls av Ecologi, läs mer om deras arbete här. 

 

Vår egen skog

Vi planterar alltid, året om, ett träd för varje order som läggs i webbshoppen. Träden planteras bl.a. av Eden Reforestation Projects i skogar i Afrika & Sydamerika. Planteringarna kommer i framtiden sänka koldioxidhalten i atmosfären och i dagsläget ger de en rättvis inkomst till arbetare i närområdet och en ökad välfärd till landet. Följ gärna vår skog här.

 

No Waste

Som kund hos oss kan du känna dig trygg med att vi alltid använder påsar, utfyllnadsmaterial, silkespapper och presentpapper av återvunnet papper. Vi återanvänder leverantörers kartonger när vi skickar leveranser till er, våra kunder i största möjliga mån och om nödvändigt använder vi nya kartonger av återvunnet papp. Vi prioriterar alltid att skicka försändelser i minsta möjliga kartong för att så också minska fotavtrycket vid leveranser. Leveranser förseglas med papperstejp som tillverkats av FSC® certifierat material i Europa.

För att minska papperssvinnet ytterligare använder vi oss av elektroniska kvitton i butiken och skriver inte ut fysiska packsedlar.

Vi använder väldigt sällan plast som emballage och i sådana fall väljer vi plast vi fått i våra leveranser från tillverkaren. Dock kan vi behöva använda ”ny” plast när vi packar vintage möbler eller krus för leverans. Detta för att dessa produkter är väldigt ömtåliga och oersättliga i de fall att de skulle förstöras. Förstörelse vid frakt är en stor miljöbov och vi anser därför att det i detta fall är mer hållbart att använda en större mängd skyddsemballage och i det fall det behövs, plastskydd för att förhindra skador.

 

Hållbarhet är stort och det finns inget slutmål. Vi kommer ständigt fortsatta och utöka vårt arbete för en mer hållbar framtid ♥

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

X