En önskan om att kunna omge sig av unika, utvalda och vackra saker. Saker som bär på en historia och som tillverkats på ett schysst vis. Saker som framkallar känslor med gott samvete. Har man rätt saker så behöver man inte så många saker – det var starten för Slow Living home. Här hittar du inredning, inspiration, vintagemöbler och annat hållbart till ett medvetet hem. Alla produkter och varumärken har handplockats för att passa en Slow livsstil. Vi ställer krav på leverantörer samtidigt som vi själva bidrar till en ljusare framtid.

Läs gärna om vårt hållbarhetsarbete här.

Live better, not faster…

En del av er är säkert bekanta med begreppet “Slow Living” sedan tidigare?
“The slow-movement” blir större och större och berör idag allt från livsstil och matlagning till resor och inredning. I stora drag så är budskapet hållbarhet. Sakta ner, gör medvetna val och värna om sådant som är viktigt för dig.
När det kommer till inredning så översätts detta till ansvarsfull produktion, kvalitét över kvantitet och långsiktigt tänkande som värnar om djur, människa & miljö. Utöver det så prioriterar man estetik och finner glädje i att beskåda och skapa vackra ting och miljöer. Vad som är vackert är sällan det som är trendigt eller hetast just nu det brukar snarare handla om en känsla som förmedlas. Miljöer där man blandar nytt och gammalt, genomtänkt och omtyckt tillsammans med saker som bär på en historia och saker som ska få vara med och skriva en historia frambringar känslor. De känslorna födde idén om Slow Living home.
Jag har en kärlek för kontrasten mellan gammalt och nytt. Den där blandningen som känns personlig och utvald men det handlar inte bara om det estetiska.
Slow Living handlar också om hållbarhet.
Noga utvalda material som är hållbart odlade eller kanske återvunna. Ett hantverk som förts vidare i generationer och där tillverkningen sker på ett etiskt vis. Närproducerat och ekologiskt certifierat. Ja, alla produkter är utvalda för att de har en eller flera egenskaper som passar en Slow livsstil, ett medvetet hem och en hållbar inredning.
Go with the Slow
X