Sök

Slow & Steady

En del av er är säkert bekanta med begreppet “Slow Living” sedan tidigare?
“The slow-movement” blir större och större och berör idag allt från livsstil och matlagning till resor och inredning. I stora drag så är budskapet hållbarhet. Sakta ner, gör medvetna val och värna om sådant som är viktigt för dig.
När det kommer till inredning så översätts detta till ansvarsfull produktion, kvalitét över kvantitet och långsiktigt tänkande som värnar om djur, människa & miljö. Utöver det så prioriterar man estetik och finner glädje i att beskåda och skapa vackra ting och miljöer. Vad som är vackert är sällan det som är trendigt eller hetast just nu det brukar snarare handla om en känsla som förmedlas. Miljöer där man blandar nytt och gammalt, genomtänkt och omtyckt tillsammans med saker som bär på en historia och saker som ska få vara med och skriva en historia frambringar känslor, djup och personlighet och det är där idén om Slow Living home startade.
Jag har en kärlek för kontrasten mellan gammalt och nytt. Om jag behöver något  till hemmet så är det aldrig så enkelt som att sätta sig i en bil och köra till närmsta varuhus utan inredning hos mig är en ständig jakt på det där unika och annorlunda och i den värld vi lever i så blir ursprung allt viktigare. Jag vill inte vara en del av skövlade regnskogar, smältande polarisar, slaviska arbetsförhållanden och djurplågeri. Men att handla hållbart, medvetet, etiskt och unikt är inte helt enkelt och det görs inte i en handvändning. Därför ville jag skapa en butik dit jag själv hade velat åka för att handla inredning. En butik där allt skulle vara hållbart genomtänkt och där det etiska ansvaret för människorna som stått för produktionen stod i första rum. Tänk så skönt för medvetna inredare och kunder att inte behöva läsa det finstilta utan att det redan är gjort. En butik där vackra miljöer byggts upp av gammalt och nytt tillsammans med gedigna hantverk för att inspirera till ett hållbart, medvetet och alldeles unikt hem.
Tänk så fint det skulle bli…

Slow Living home – Hållbar inredning i butik & på nätet

Back to Top
Varan har lagts i varukorgen